Zespół Szkół Muzycznych w Gdańsku-Wrzeszczu
FOTOKRONIKA

   W kwietniu 2008 roku ruszyły prace adaptacyjno-budowlane w budynku w Gdańsku-Wrzeszczu przy ulicy Partyzantów 21A, który w maju 2006 roku decyzją Prezydenta Miasta Gdańska został przekazany w trwały zarząd Zespołowi Szkół Muzycznych w Gdańsku-Wrzeszczu z przeznaczeniem na nową siedzibę Szkoły Muzycznej II st. im. Fryderyka Chopina w Gdańsku-Wrzeszczu.

   Pozyskana nieruchomość to wolnostojący murowany budynek wzniesiony ok. roku 1908, w części frontowej 2-kondygnacyjny, a w pozostałej części 3-kondygnacyjny, częściowo podpiwniczony, z północną dobudówką z 1963 roku. Przez wiele lat obiekt ten służył przychodni lekarskiej, a z chwilą zmiany jego przeznaczenia na cele dydaktyczne musiał zostać poddany gruntownemu remontowi i przebudowie. Dla celów szkoły muzycznej zaplanowano budowę sali prób, która została usytuowana w miejscu niewielkiego dziedzińca znajdującego się po północnej stronie budynku. Z racji zabytkowego charakteru obiektu, wszystkie prace modernizacyjne skupiły się w jego wnętrzu, natomiast nienaruszona została pierwotna elewacja, podlegając jedynie starannej rekonstrukcji.

   Wykonawcą robót była firma: P.W. "EBUD" - Przemysłówka Sp. z o.o. z Bydgoszczy, która została wyłoniona w drodze przetargu.

   Prace zostały zakończone w dniu 30.05.2009r.

   Inwestycję zrealizowano ze środków

Gdańsk-Wrzeszcz, ul. Partyzantów 21A, stan budynku w 2006 roku
Gdańsk-Wrzeszcz, ul. Partyzantów 21A, stan budynku w 2009 roku
FOTOKRONIKA PRAC ADAPTACYJNO-BUDOWLANYCH
fot. Władysław Chwin
14 kwietnia 2008 roku
   
     
     
   
5 maja 2008 roku
     
     
     
     
     
29 maja 2008 roku
     
     
     
     
     
19 czerwca 2008 roku
     
     
     
     
22 lipca 2008 roku
     
     
1 września 2008 roku
     
     
     
     
7 października 2008 roku
     
     
     
     
31 października 2008 roku
     
     
     
     
     
28 listopada 2008 roku
     
     
     
9 lutego 2009 roku
     
     
     
     
     
     
19 marca 2009 roku
     
     
     
     
     
30 maja 2009 roku (w dniu zakończenia prac remontowych)